Coast to Coast mellem Atlanterhavet og Middelhavet

Denne tur var årets store mål, da jeg ikke kan triatlon i øjeblikket.

Den korte version, har trænet til denne tur igennem lang tid, anbefalingen fra rejseselskabet var at man som min. skulle have cyklet 3500 km inden turen, jeg nåede 6000 km.

Selve turen var en oplevelse; at se landskabet, med masser at snirklede bjergveje og fede nedkørsler, og at cykle op ad de bakker som de professionelle også cykler opad.

På de 6 cykeldage nåede jeg 717 km, 12.800 højdemeter og 32,5 timer på cyklen

Første dag, lørdag var rejsedag og informationsmøde, her fik vi at vide at der ville blive 3 hold, hurtigt, ikke så hurtigt osv. Hvor passer man ind, jeg valgte den hurtige gruppe på dag 1, de var så også hurtige.

Søndag

Første dag på cyklen på 123 km og 980 højdemeter fra Bayonne til Pau, det regnede fra start til slut. 

Mandag

130 km og 2.810 højdemeter fra Pau til Argeles-Gazost, vi kørte imod Col d`Aubisque, det pissede ned fra start til slut.

Vi havde mulighed for at skifte tøj på toppen af Col d`Aubisque, godt for vi var drivvåde og tørt tøj på inden nedkørslen imod hotellet i Argeles-Gazost. Da jeg nåede hotellet, havde jeg fået varmen og fandt ud af at Hautacam lå tæt på. Så nu jeg alligevel var der, besluttede jeg at det bjerg også skulle besejres, så det blev gjort, vi var 5 ud af 29 der var på toppen af Hautacam.

Tirsdag

112 km og 3.200 højdemeter fra Argeles-Gazost til Bagneres-de-Luchon. I dag var målet Col de Tourmalet, puha den var hård, kunne ikke klikke ordentlig i min venstre pedal, så der var langt op ad Col de Tourmalet. Men bjerget blev besejret, hold k… en fed nedkørsel, der skulle holdes ved. Nu var benene varmet op, så vi fik lige lov også at prøve og slutte af med Col d´Aspin og Col d´ Peyresourde, så var benene også brugt.

Onsdag

82 km og 1.600 højdemeter fra Bagneres-de-Luchon til Lorp-Sentaraille, målet var Col de Mente og Col de Portet. Jeg tog den lidt langsomme gruppe for at komme på højkant, godt valg.

Torsdag

131 km og 2.400 højdemeter fra Lorp-Sentaraille til Quillian, bjergene i dag, var Col de la Crouzette og Col de Montsegur, så kunne vi lige slutte med Col de Pailheres

Fredag

141 km og 1.865 højdemeter, fra Quillian til Pergignam i dag var der kun et bjerg Col de Jau, sidste del på ca. 60-70 km var ”pandekage fladt”, min bare r.., måske efter franske forhold. Vi nåede Middelhavet og hvor smagte den kolde øl godt, kunne sidde og kigge på havet og tænke på, jeg gjorde det sku, uden punktering eller andre uheld.   

Lørdag var rejsedag.

Jeg gør det igen, om par år – ellers finder jeg andre lignende udfordringer.